Dušená mrkev s křenem
2. 10. 2010
Suroviny:
600 g mrkve
1 cibule
1 kostka Masoxu
křen, ocet,
sůl, cukr
1/2 bílého jogurtu
polohrubá mouka
Postup:
Mrkev očistíme a nastrouháme na hrubším struhadle. Zalijeme vodou, přidáme nakrájenou cibulku a Masox. Necháme vařit do změknutí. Zahustíme buď pouze grahamovou moukou nebo jogurtem smíchaným s vodu a polohrubou moukou. Dochutíme solí, troškou cukru a strouhaným křenem (může být čerstvý nebo i sterilovaný), případně troška octa.
Podáváme s vařenými bramborami a „volím okem“ (nebo vejcem natvrdo) či uvařeným párečkem.
TIP: do hotové mrkve můžeme pro změnu přidat malou konzervu sterilovaného hrášku a jen krátce provařit - taky je to výborné.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář