Zbojnická topinka
11. 9. 2011
Suroviny a postup:
Připravíme čínu z vepřového, kuřecího nebo krůtího masa:
maso nakrájíme na tenké nudličky, podusíme je na zpěněné cibulce, osolíme opepříme, přidáme pálivou papriku, grilovací koření, 3 lžíce ostrého kečupu, podlijeme vodou a dusíme asi 15 min. Pak přidáme buď lečo a žampiony nebo mraženou zeleninu (mrkev, hrášek, kukuřice + česnek) ještě lehce podlijeme a vaříme do změknutí. 3-4 lžíce polohrubé mouky rozmíchané ve vodě a směs zahustíme, aby vznikla šťáva. Můžeme dochutit Vegetou.
Pak připravíme topinky ze staršího chleba:
topinky usmažíme (můžeme je ještě potřít česnekem), na ně naložíme kopečky z připravené masové směsi a posypeme strouhaným balkánským sýrem. Obložíme zeleninou (červená řepa, zelí, ředkvičky, hrášek, rajčata, papriky, pórek atd.)
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář