Žemlovka s jablky
27. 2. 2010
Suroviny:
starší rohlíky nebo housky
mléko
1 celé vejce
máslo na vymazání pekáčku
6 větších jablek
rozinky
skořice nebo skořicový cukr
Postup:
Rohlíky nebo housky nakrájíme na plátky. V mléce (asi 300 ml) rozmícháme vejce a v této směsi namáčíme kousky housek a vyložíme jimi máslem vymazaný pekáček nebo zapékací misku. Jablka oloupeme, nastrouháme na hrubším struhadle a promícháme s rozinkami. Na housky dáme vrstvu jablkové směsi a posypeme skořicí a cukrem. Takto vrstvíme, až je miska plná. Poslední vrstvu tvoří housky, na které dáme pár plátků másla. Zbylé mléko s vejcem můžeme nalít do mísy. Dáme zapéct do trouby asi na 20 min.
Po mírném vychládnutí nakrájíme na kostky a podáváme posypané mletým cukrem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář