Palačinky
27. 2. 2010
Suroviny:
1/2 l mléka
200 g polohrubé (nebo hladké) mouky
1 vejce
špetka soli
Postup:
Všechny suroviny rozmícháme v mléce, necháme 1/2 hodiny odpočinout v chladničce a pak smažíme na mírně pomaštěné pánvi palačinky (z uvedeného množství vytvoříme asi 16-18 palačinek).
Podáváme buď jen potřené marmeládou či povidly. Nebo je můžeme lehce potřít marmeládou, polít uvařeným pudingem a dozdobit šlehačkou.
Další variantou dozdobení je, že můžeme palačinky naplnit krájeným ovocem (jahody, mandarínky, broskve atd.), přeložit na 1/4 (vytvoříme kapsu) a polít tvarohovým krémem (tvaroh smícháme s cukrem a ochuceným jogurtem), na závěr opět použijeme lehačku a posypeme grankem nebo strouhanou čokoládou.
Výborné jsou také palačinky potřené Nutelou a posypané sekanými nebo mletými vlašskými ořechy
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář