Jablka v županu
27. 2. 2010
Suroviny:
1/2 l mléka
250 g polohrubé (nebo hladké) mouky
2 vejce
špetka soli
větší jablka
Postup:
Všechny suroviny rozmícháme v mléce, necháme 1/2 hodiny odpočinout v chladničce. Mezitím si oloupeme jablka a zbavíme je jádřinců tak, aby jablka zůstala celá. Pak je nakrájíme na kolečka silná asi 1 cm.
Do lívanečníku (šikovnější to zvládnou i na pánvi) nalijeme trošku těsta, na které položíme plátek jablka a dolijeme těstem. Upečeme z obou stran, poklademe asi 5 ks na talíř, posypeme moučkovým cukrem a posypeme skořicí. Pro slavnostnější příležitost můžeme do středů upečených jablíček přidat kopeček čokoládové zmrzliny a ozdobit šlehačkou a rozpuštěnou čokoládou nebo medem.
Komentáře
Přehled komentářů
Zatím nebyl vložen žádný komentář